Användningsområde


Motorerna användes i mindre båtar för flottning, livräddning, fritidsbåtar med flera. Motorn fungerar även om den är en meter under vatten. Detta var möjligt genom en förhöjd vevhusventilation och ett förhöjt insugningsrör samt en väl tätad inkapsling av motorn i övrigt.


Historik


Den visade motorn har i 39 år använts i en och samma motorbåt på Vänern. Detta prototypexemplar användes också av Bolinder-Munktell för prov med bland annat backslag och reduktionsväxel därav också BR-suffixet i typbeteckningen. Detta gjordes på Maskinlaboratoriet förkortat ML.

 

Däremellan har den används i Åmål och Eskilstuna. Motortypen tillverkades också i speciellt livbåtsutförande med kapslat svänghjul som fungerade som länspump. Konstruktionen härstammar från traktormotor 1053 i traktor BM 35/36.

 

Cylindervolymen i 105-serien var lika. 105 i typbeteckningen står för cylinderdiameter (105 mm) och sista siffran för antalet cylindrar.

 

Marinmotorerna i 105 serien från 1950 talet används fortfarande i många båtar med höga krav på driftsäkerhet, livslängd och låg bränsleförbrukning. Prototypen är tillverkad i de lokaler som idag är hotellets relaxavdelning och monterad där John Engellau och Holger Lindmarks sviter är belägna.

Dubbelklicka på bilden för att förstora

Bolinders 1051 BR

 

Introduktionsår                                    1953

Motor                                                     1-cylindrig, 4-takts dieselmotor

Motoreffekt                                           11,5 hp, 1 500 r/min

Slagvolym                                              1,12 m³

Cylinderdiameter                                 104,77 mm

Slaglängd                                               130 mm

Kompressionsförhållande                   16,5:1

Tillv nr                                                     ML 4 prototyp för marin version

Vikt                                                          ca 500 kg