Användningsområde
 

Motortypen användes som stationär motor monterad på en ram med 4 hjul och som via remdrift användes för drivning av tröskverk, kvarnar, sågar, etc. En enklare version som kallades Avance-Express hade motorn monterad på en träram och var därmed lätt flyttbar. Kompressorer, pumpar och vinschar drevs ofta direkt kopplade till motorn.

Ett annat stort användningsområde för motortypen var som båtmotor.


Historik

Motorn tillverkades vid AB J V Svenssons Motorfabrik i Nacka utanför Stockholm.

Fabriken hade redan 1900 startat tillverkning av motorer och i juni detta år lämnade den första Avance-motorn fabriken. De första motorerna baserades på ett amerikanskt patent och drevs med fotogen men från 1910 hade motorerna utvecklats för drift med råolja.

Flera detaljer på motorn är för den tiden stilrent utformade t ex det gjutna insugningsröret för luften och ljuddämparen. Vattenkylningen av spridartoppen förhindrade förtändningar som annars kunde uppstå vid hård belastning då tändkulan blev för varm.

Företaget expanderade snabbt och redan 1910 hade 5 000 Avance-motorer tillverkats. Dessa fanns i många olika utföranden och blev en stor exportartikel till bland annat Ryssland, Tyskland, Turkiet och Argentina. Motorerna växte också i storlek under åren och den största som tillverkades var 4-cylindrig på 360 hk. Munktells Mekaniska Verkstad övertog företaget 1929 och tillverkningen av Avance-motorer upphörde under 30-talet.

Dubbelklicka på någon av de tre bilderna för att förstora de

Avance petroliummotor

 

Introduktionsår                     1910

Motortyp                                 1-cyl, 2-takts tändkulemotor

Effekt                                        12 hp/500 r/min

Bränsleinsprutning                Toppmonterad spridare med vattenkylning

Smörjsystem                           Droppsmörjning

Regulatortyp                           Frislags

Tillverkningsnummer            4695